Kako besplatno prijeći na https


Naslov ovog članka bi u biti mogao biti i kako napredovati u pozicijama sa treće stranice Google rezultata na prvu u samo dva dana.

Iskreno ni sam nisam očekivao da će se to dogoditi, nakon što sam instalirao Cloudflare certifikat. Stranica o kojoj govorim je duuugo vremena bila na trećoj stranici, onsite SEO je bio odlično podešen sa rezultatom od preko 85% na našem alatu za besplatnu SEO analizu. Prektički negativne bodove smo dobivali za sigurnu vezu i caching skripti (što nismo ni mogli riješiti zato što skripte nisu hostane kod nas). Uglavnom, nakon instalacije ovog certifikata za manje od dva dana, došli smo na prvu stranicu za visoko traženu ključnu riječ!!

Ovo će možda biti dovoljna motivacija za sve Vas koji još niste prešli na https, iako Google to već neko vrijeme govori, mi smo i dokazali kako https doista utječe na pozicioniranje na Google tražilici.

Nakon kraćeg uvoda, nastaviti ćemo sa našim besplatnim prelaskom na sigurnu vezu preko Cloudflare certifikata. Trenutno nekoliko providera nudi besplatan certifikat, a mi smo se odlučili za Cloudflare.

Korak 1.
Ulogirajte se ili se registrirajte na Cloudflare, a biti će Vam dovoljan besplatan račun.

Korak 2.
U gornjem desnom kutu kliknite na “+ Add  site” link, ili posjetite ovaj link https://www.cloudflare.com/a/add-site i prikazati će Vam se ovako nešto

Korak 3.
Unesite svoju domenu i kliknite “Begin Scan”.

Korak 4.
Po završetku skeniranja odaberite “Continue Setup”, nakon čega će Vam se pojaviti ovako nešto

Cloudflare će sam pronaći podatke Vašeg servera, a na Vama je da skrolnete do kraja i klinete na “Continue”.

Korak 5.
Sljedeći korak je odabir paketa. Kao što sam već napomenuo, dovoljan je i “Free Website” paket.

Korak 6.
Ulogirajte se u svoj registrar domene i dodajte nemeservere koje Vam je cloudflare izbacio.

Korak 7.
Potvrdite promjenu, nakon čega ćete dobiti overview gdje ćete moći provjeriti jeste li dobro unijeli nameservere kod Vašeg registrara.

Korak 8.
Nakon otprlike 24 sata vratite se na Cloudflare i odaberite “Crypto” opciju.

Korak 9.
Zatim kreirajte certifikat klikom na “Create certificate”.

Korak 10.
Ostavite aktivnu opciju “Let Cloudflare generate a private key and a CSR”, i kliknite na “Next”.

Korak 11.
Nakon toga ćete dobiti certifikat i private key. Preporučam da ova dva podatka posebno spremite u notepad dokument i takve pošaljete svom hostingu na instalaciju. U mojem slučaju Hosting 90 je instalaciju odradio besplatno, ali moguće je da će Vam druge tvrtke to naplatiti.

I to bi bilo to, sa samo 11 koraka besplatno ste prešli na sigurnu, https vezu, koja će pomoći Vašoj domeni u dolasku na bolje Google pozicije.croimarketing
**
**
CroInternetMarketing