Zašto su moji guest postovi odbijeni?


Nastavljamo i dalje sa člancima koji Vas uvode u “white hat” link building metode.  U ovom članku ćemo pisati o tome zašto Vaš guest posting ne uspijeva. Tj. zašto Vam još nitko nije odgovorio na tone mailova koje ste poslali. Dobro, možda ne baš nitko, vjerojatno su Vam odgovorili oni koji Vam žele prodati link. Ali takve web stranice Vam ne bi smjele biti cilj, i nisu dio onoga što ovdje pišemo.

1. Možda najočitiji, ali kontaktirali ste web stranicu koja jasno kaže da ne prihvaća guest postove. Da, ovo se itekako događa, osobito kod neiskusnijih link buildera. Stoga, kada imate link building priliku, te prepoznate da je to guest post vrsta, obavezno prođite kroz tu web stranicu, pogledajte o čemu pišu, tko su pisci, tko je vlasnik web stranice, način pisanja… Ukoliko postoji stranica sa uputama za guest bloggere pročitajte je, i postupite po uputama. Tu možete vidjeti da su možda svi novi linkovi no follow, ili da više ne prihvaćaju nove pisce, ili da ne objavljuju komercijalne linkove. Uglavnom, jako korisna stranica iz koje možete izvući dosta zaključaka o tome na koji način ćete pristupiti toj web stranici u svom link zahtjevu. Ako ne postoji stranica sa uputama za guest bloggere, onda pogledajte “o nama” stranicu ili “kontaktirajte nas” stranicu, tamo možda postoji uputa koja kaže da će Vaš link zahtjev biti odbijen.

2. Pristup Vam je spamerski. O tome koliko je nekome stalo do toga da mu se objavi njegovo pisano remek djelo i da pomogne nekoj web stranci sa svježim sadržajem ili mu je stalo samo do linka unutar članka, se može vidjeti i po prvih nekoliko riječi unutar link zahtjeva. Ako ste nekom webmasteru pristupili sa ovim, ili sličnom varijantom:

  1. Dear Sir
  2. Hello Admin
  3. Hi Webmaster

Namjerno koristim Engleski ovdje zato što su stranice naših klijenata većinom na Engleskom, ali princip je primjenjiv i na bilo koji drugi jezik. Uglavnom, ovim pristupom osuđeni ste na neuspjeh, a Vaš email će vjerojatno biti obrisan bez čitanja. Razlog je u tome što taj webmaster vjerojatno prima ogromnu količinu spama na dnevnoj bazi, a email tipa poštovani gospodine, je nepotrebno dalje objašnjavati. Dajte si truda, pronađite ime osobe koju kontaktirajte, te joj se obratite imenom. Ako to napravite, Vaš email vjerojatno neće baš odmah biti odbačen. Ima za to vremena, a zašto, čitajte dalje…

3. Šaljete šprancirane mailove. Ovo se NE radi, OK je imati šprancu, koju ćete prilagoditi za web stranicu koju kontaktirate. ALI, ako ste na web stranici vidjeli poziv za guest bloggere, nije potrebno ponovno ih pitati hoće li prihvatiti Vaš guest post bez ikakvih detalja, npr.  ideje o tome što bi pisali… Ovo je još jedan indikator, da niste ni pogledali web stranicu kojoj se obraćate. A Vaš email će završiti u smeću interneta.

4. Možda ste dobro odradili prethodne točke, ali ste zabrljali na temi koju ste predložili. Zašto? Vjerojatno ste odabrali nešto generalno, o čemu svi pišu i što je Deja Vu. Ili još gore, predložili ste nešto što već postoji na toj web stranici. Vaša tema mora biti jedinstvena, nešto što će Vas izdvojiti iz mase guest bloggera koji su vjerojatno predložili istu generalnu temu kao i vi.

5. Ovaj razlog nekima neće imati smisla, ali je bitan. Vaš email nije odisao samopouzdanjem. U emailu ste praktički molili da se Vaš članak objavi. Loš pristup! Vi morate reći zašto baš Vaš članak mora biti objavljen, iako ste možda pisac bez prethodnog portfolia. Razmislite o tome što možete ponuditi tom web masteru, i što će ta web stranica dobiti sa Vašim člankom? I onda to sa samopouzdanjem i napišite u link zahtjevu.

Ovo bi bili 5 dobrih razloga zašto nemate uspjeha sa guest postingom. Ako imate što dodati, šibnite mi dolje komentar.

 

 
Što smo još pisali…


Kontaktirajte nas odmah

croimarketing
095 44 23 444
[email protected]
CroInternetMarketing